La Garrotxa no entrarà dilluns a la fase 1 segons la proposta del Departament de Salut

La Garrotxa quedaria fora de la fase 1 de desconfinament del coronavirus, que entra en vigor dilluns vinent. Així ho considera el Departament de Salut, que només demanarà que avancin en aquesta fase tres regions sanitàries de Catalunya: les Terres de l’Ebre, l’Alt Pirineu i Aran, i el Camp de Tarragona.

La comarca forma part de la Regió Sanitària de Girona, una de les sis que en aquests moments tenen un risc moderat, segons la incidència dels casos de COVID-19 dels últims 14 dies i la taxa de transmissió de la malaltia. Segons el Departament, cal enfortir més la tendència a la baixa en les regions que no proposarà per a la fase 1, malgrat que aquest fet no comporta haver d’esperar quinze dies més.

En aquesta fase, s’havien de reobrir comerços de menys de 400 metres quadrats sense cita prèvia, així com les terrasses dels bars a la meitat del seu aforament sempre que es pugui mantenir la distància de dos metres entre taules. També es permetia un terç de l’assistència a temples religiosos o reunions d’un màxim de deu persones no convivents.