L’Ajuntament d’Olot intensifica les tasques de desinfecció al centre d’Olot amb un sistema de canons nebulitzadors

Des de l’inici de la pandèmia de la COVID-19, l’Ajuntament d’Olot ha intensificat les tasques de neteja i desinfecció als carrers i espais públics de la ciutat.

Aquest dimecres al matí, el Grup Rubau ha estat realitzant de manera desinteressada, una desinfecció realitzada amb canons nebulitzadors.

Aniol Sellabona, regidor Medi Ambient Aj. Olot: Ens oferia la possibilitat de col·laborar amb nosaltres per una desinfecció no tanta localitzada, a llocs puntuals, no tan a entrades com havíem fet en residències sinó per fer en grans superfícies.

Aquest sistema, ofereix una desinfecció utilitzant una solució desinfectant de lleixiu diluït. De fet, i segons uns estudis del Grup Rubau, hi ha evidències que el coronavirus queda inactiu en contacte amb aquest tipus de solució concentrada. Per altra banda, els canons nebulitzadors generen una boirina de mil milions de microgotes de la dissolució desinfectant, aconseguint desinfectar ràpidament superfícies que toca molta gent, no només el terra, sinó també en alçada

Josep López, Grup Rubau: Aquí el que es tracta és desinfectar els carrers i places dels pobles a base d’un polvoritzador com aquest, que polvoritza per escampar més i que no quedin tantes basses. Al cap de 5 minuts o 6, els virus teòricament ja estan morts.

Des del consistori, estan realitzant diverses accions de desinfecció setmanals des que va començar la pandèmia, en contenidors i àrees d’especials concurrència de la ciutat com, per exemple, la plaça Mercat, la zona del Firal després del mercat setmanal dels dilluns o l’estació d’autobusos, així com l’exterior de les farmàcies i els equipaments sanitaris.