Les Preses suspèn la Festa del Roser a causa de la crisi del coronavirus

La Festa del Roser se celebra a Les Preses el quart cap de setmana de maig. És la festa petita del municipi on els gegants, els calabotins i la granota surten pels carrers del poble. Durant la festa els veïns i veïnes gaudeixen de teatre, espectacles infantils, sardanes, concerts, futbol…

Enguany, la COVID-19 també ha obligat a posar un punt i a part a l’esdeveniment fins l’any que ve. I es que la comissió de festes del municipi ha decidit cancel·lar la celebració a causa de la crisi sanitària.

Jordi Nogué, Comissió de Festes de Les Preses: Realment amb l’estat d’alarma que estem i el procés del covid19 que no sabem com s’acabarà, ens va semblar que la Festa del Roser s’havia de cancel·lar. Ens sap molt greu perquè es una festa dedicada a un àmbit participatiu, molt de carrer, però ens va semblar que s’havia de cancel·lar.

Des del consistori, també estan pendents d’altres celebracions i esdeveniments emblemàtics del municipi, com el Festival Ésdansa que se celebra al mes d’agost o la Festa Major, la Gala de Les Preses, a l’octubre.

Les restriccions i les mesures de seguretat que molt probablement seran vigents, fan moltes vegades inviable o que s’hagin de readaptar molts d’aquests esdeveniments multitudinaris.

Albert Danés, regidor de festes Aj. Les Preses: Estem molt a l’expectativa de com va evolucionant tot per veure si es fa o no es fa, si es fa en un format més petit o més gran. La Gala de Les Preses no sabem si podrem fer els concerts de nit perquè sembla que pinta molt malament o haurem d’enfocar-ho a una festa més participativa i per la gent del poble.

Tot i així, si a l’estiu la situació millora, des de la Comissió de Festes no descarten fer una petita activitat al municipi.

x