La bugaderia de l’hospital d’Olot ha triplicat la quantitat de roba rentada durant la pandèmia

En un moment en què la higiene és més important que mai, la bugaderia de l’Hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa ha augmentat notablement la seva activitat.

Les màquines de barrera sanitària del servei han passat a rentar 600 uniformes al dia, per a tot el personal dels centres de la Fundació Hospital d’Olot.

Lídia Casado, Cap Serveis Generals: Ens estem canviant cada dia tot el personal, per tant implica rentar tres vegades més la roba que estàvem utilitzant. També ha incrementat el rentat de tovalloles perquè recomanem a tots els treballadors que es dutxin abans de marxar a casa i per tant cadascun necessita una tovallola que també s’ha de rentar. Ha incrementat també notablement el rentat de les bates que utilitzen els treballadors com a equip de protecció individual.

 El fet de disposar de bugaderia pròpia ha suposat una important avantatge per a l’hospital d’Olot, que no ha tingut problemes a l’hora de dotar els seus treballadors d’equips de protecció.

Lídia Casado, Cap Serveis Generals: Hi ha hagut alguns moments que no hi ha hagut estoc, gràcies a haver tingut introduït en el circuit de rentat de roba i utilització de bates de microfibra, impermeables i reutilitzables, ens ha permès poder garantir la demanda tan gran que hi ha hagut en aquest moment.

Per respondre a les necessitats que ha generat la pandèmia, la quinzena de treballadores de la bugaderia també ha hagut de fer un esforç extra, amb torns més llargs de dilluns a diumenge.

x