La residència Vora Riu d’Olot, sense positius per COVID-19 després d’aïllar un usuari

La residència Vora Riu d’Olot va detectar un cas de coronavirus entre els seus residents a l’abril, un positiu que podia haver-se estès a la resta d’usuaris amb diversitat funcional del centre.
Però per sort, l’aplicació ràpida del protocol d’Integra va permetre evitar nous contagis. Per fer-ho el van aïllar a la unitat residencial temporal La Floresta, del Consorci de Sant Gregori de Girona.

Marta Tombas, Directora Residència Vora Riu Olot: “Es va definir que en el moment en què es detectava algú amb simptomatologia s’aïllava directament, i llavors es feia la prova. Si resultava positiu, anava a una unitat específica fora del servei, per reduir el risc de contaminació i contagi.”

Un cop passada la quarantena després de superar el COVID-19, l’afectat va tornar al centre. Abans, es van fer proves a tots els residents per veure si es trobaven altres positius. Segons la directora del centre, Marta Tombas, el protocol s’està seguint de manera estricte entre el personal de la residència, per tal de mantenir la resta d’usuaris allunyats de l’afectació directa de la pandèmia.

Marta Tombas, Directora Residència Vora Riu Olot: “No permetem cap entrada de proveïdors ni d’altres persones externes. No passa ningú de l’exterior cap a l’interior. I altres professionals ens hem de posar monos específics, higiene de les mans constant…seguim amb la residència bastant blindada.”

Una altra de les claus per evitar nous contagis, segons el centre, va ser la ràpida resposta del Consorci d’Acció Social i els ens comarcals per tal de disposar d’eines de protecció.