La Unió Esportiva Olot no tornarà a jugar aquesta temporada

Final de temporada per la Unió Esportiva Olot: el club garrotxí no tornaria a trepitjar el terreny de joc fins al proper curs, quan arrenqui la lliga 2020/21 de la Segona B. La Federació Espanyola de Futbol ha emès un comunicat aquest dimecres on determina el final de les lligues, i com estructurarà la competició en un futur. La decisió serà efectiva en breu, un cop s’hagi ratificat en junta directiva i aprovada per la Comissió Delegada.

Qui disputaria l’ascens de categoria són els quatre primers classificats, que en el grup 3 serien el Castelló, el Barça B, el Sabadell i el Cornellà. Aquests quatre equips competirien en un play-off exprés amb seu única i sense públic de tres eliminatòries, on els primers de cada grup optaran a dues places d’ascens.
Segons el comunicat de l’ens federatiu, no hi haurà descensos, i es crearà un cinquè grup per la propera temporada. La duració del curs serà inferior a l’habitual.
Una vegada aplicats els canvis de la categoria a final de lliga es crearà una nova divisió intermèdia, entre Segona A i Segona B, amb dos grups de 20 equips per a la 2021/22, una proposta que l’Olot veia amb bons ulls per decretar el final de la temporada vigent. El president Joan Agustí dona suport a la proposta malgrat que no la comparteixin per la descompensació de criteris que genera.

Joan Agustí, president Unió Esportiva Olot: “Sabem que és una decisió complicada i la respectem. Però considerem que no és coherent: faltant deu partits, ens sembla lògic que no baixi ningú, en faltar 30 punts per disputar-se, però en canvi els que tenen la sort d’estar a dalt ara sí que tenen l’opció de disputar l’ascens de categoria amb un play-off exprés. Això no lliga.”

L’Olot ha acabat aquesta temporada a la setena posició, amb 44 punts, i feia nou partits que no coneixia la derrota. Era l’equip menys golejat de la categoria, amb 19 marques en contra, i és qui duia un millor rendiment a la segona volta.