Les Planes d’Hostoles aprova un paquet de mesures per valor de 50 mil euros destinat a autònoms i petites i mitjanes empreses del municipi

L’Ajuntament de Les Planes d’Hostoles, en el primer ple telemàtic de la seva història que va realitzar-se ahir al vespre, va tornar a aprovar un paquet de mesures econòmiques per ajudar a autònoms i petites empreses a pal·liar els efectes de la crisi del coronavirus.

Eduard Llorà, alcalde de Les Planes d’Hostoles: Enteníem que en aquest moment el que havia de fer l’Ajuntament era fer tot el possible per ajudar a les empreses i autònoms que ho necessitin per poder tirar endavant.

La primera de les mesures és una línia de subvenció d’un màxim de 1.200 euros destinada a cobrir despeses de serveis bàsics com ara aigua, gas, llum, lloguers o seguretat social, així com quotes de préstecs i impostos. Aquesta quota es rebrà fraccionada en 8 mensualitats i és compatible amb altres subvencions d’altres organismes. El consistori també a aprovat una línia d’ajuts per aquells establiments que es vegin amb la necessitat de fer reformes per complir amb les mesures de seguretat, així com per la compra d’EPIS.

Amb aquestes mesures, l’Ajuntament preveu ajudar a prop d’una 30 d’empreses del municipi. De moment ja han rebut més de 15 trucades.

Eduard Llorà, alcalde de Les Planes d’Hostoles:  Preveiem que hi ha dotació suficient per fer-hi front. Si fa falta tampoc no descartem la ampliació de la partida. En total son 50 mil euros, si fa falta més diners l’Ajuntament mirarà de poder arribar al màxim de gent possible.

Les bases de les subvencions es poden trobar a la pàgina web del municipi i les ajudes es concediran per ordre d’entrada al registre municipal.