Un jove de 21 anys mor ofegat a la Gorga dels Soldats de Castellfollit de la Roca

Un jove ha mort ofegat aquest dimecres a la tarda a Castellfollit de la Roca, segons han confirmat els Mossos d’Esquadra.

El fet tràgic ha tingut lloc a la Gorga dels Soldats, una zona del riu Turonell amb molta profunditat, ubicada als peus del cingle darrere l’edifici de l’ajuntament. Els Bombers hi han destinat set dotacions terrestres, així com efectius del Grup de Recerques d’Actuacions Especials. També hi ha treballat l’helicòpter del cos, així com el vehicle aeri del Sistema d’Emergències Mèdiques, que també hi ha enviat com a mínim dues dotacions, a més de dues unitats dels Mossos d’Esquadra.

Els cossos d’emergència no han pogut evitar la defunció, després que la víctima hagi estat diversos minuts sota l’aigua, tot i fer-li tasques de reanimació. L’avís ha tingut lloc pels volts d’un quart de cinc de la tarda, quan la víctima de 21 anys s’hauria tirat o hauria caigut al riu, però no sabia nedar. Segons els indicis, el noi ha anat al riu amb un amic; el company, però, desconeixia que la víctima no sabia nedar. Tot i que l’amic hauria intentat el seu rescat, la profunditat del gorg ha fet impossible poder treure’l de l’aigua amb vida. Durant aquests primers dies de maig, l’augment notable de la calor ha provocat que moltes persones s’hagin banyat en algun punt del riu.

L’Ajuntament ha decretat un dia de dol oficial pel succés tràgic.

x