Els fisioterapeutes implanten nous protocols per poder iniciar una tornada progressiva a l’activitat

La pandèmia del coronavirus i el conseqüent confinament, ha portat a la incertesa a gairebé tots els sectors empresarials. El col·lectiu de fisioterapeutes era un dels únics que podia obrir només en casos urgents. La majoria però, van decidir baixar la persiana per responsabilitat.

Aquesta setmana, molts han iniciat una tornada progressiva a l’activitat, sobretot rehabilitacions o urgències.

Albert Plana, fisioterapeuta:  Ara ens veiem capaços de tornar a començar, encara que no podem respectar el distanciament social però tenim totes les mesures higièniques juntament amb els protocols que s’han realitzat per poder treballar amb els pacients d’una manera segura.

Des del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, ha recomanat un reinici progressiu i esglaonat de l’activitat i demanen extremar les precaucions amb tot un seguit de mesures de protecció com ara utilitzar EPIs en cada tractament o una desinfecció exhaustiva de les sales.

Judit Fàbrega, fisioterapeuta: A nosaltres l’agenda ens ha canviat moltíssim. Abans fèiem pacients cada hora i ara hem d’escalonar l’agenda 1 hora o 1 hora i mitja per poder netejar cada box i així poder assegurar la seguretat de cada un.

Aquesta tornada a la normalitat però, els genera una sèrie d’inconvenients com ara el cost dels EPIs o els serveis a mútues sanitàries.

Anna Pérez, fisioterapeuta: L’altre problema gros és el tema de les mútues, amb el preu que ens paga la mútua ens surt negatiu a cobrar per fer el tractament al pacient.

Tot i així, tan el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya com la ACEFIC, en aquests moments estan en plenes negociacions amb les mútues sanitàries per arribar a un acord.