Els micropobles de la Garrotxa demanen fer un desconfinament adaptat a la seva realitat

Els pobles més petits de Catalunya, agrupats en l’Associació de Micropobles, donen suport a la Generalitat en la restricció per fases vinculades a la regió sanitària, però tot i això demanen flexibilitat pels seus municipis ateses les seves característiques.

El fet de tenir densitats propers a les 25 persones per quilòmetre quadrat o menys de 500 habitants fa que es vegin empeses a patir les mateixes restriccions que les ciutats més poblades de la zona, com pot ser Girona o Olot.

Agustí Llop, Alcalde de Riudaura: “Demanariem una consideració especial: les nostres característiques són diferents de les grans ciutats. Estem envoltats de món rural i amb nivells de contagis raonablement baixos.”

Albert Fàbrega, Alcalde de Sant Ferriol: “Les normatives generals en aquests pobles petits no tenen sentit i fins i tot són contradictòries.”

En aquesta línia, posen exemples que afavoririen el desconfinament intern. Per una banda, l’espai que tenen, així com la manca de comerç que generin punts comuns de trobada.

Albert Fàbrega, Alcalde de Sant Ferriol: “El poble és molt disseminat, i el fet de sortir no fa que hi hagi contactes. A més, el fet de limitar-se a un quilòmetre afavoreix més el contacte en els nostres casos, perquè obliga a moure’s en un espai concret quan en disposem de molt més.”

Agustí Llop, Alcalde de Riudaura: “Per la manca de comerç i botigues tots els ciutadans s’han de desplaçar tard o d’hora. Això dificulta anar diferenciats. Però dins el municipi, podríem gaudir d’una certa relaxació en les mesures.”

A la Garrotxa hi ha cinc pobles que formen part de l’Associació: són Mieres, Sant Ferriol, Argelaguer, Riudaura i Sales de Llierca.