Noel exportarà 17.000 tones de productes porcins a la Xina gràcies a l’homologació concedida pel país asiàtic

L’empresa garrotxina Noel reforçarà de forma considerable la seva presència internacional els propers mesos. La indústria càrnia preveu exportar 17.000 tones de porcí fins a finals de 2021 a la Xina, després de l’homologació per a poder-hi operar atorgada per l’Administració General de Duanes de la República Popular de la Xina el passat mes d’abril. De fet, es preveu que els primers enviaments dels productes de Noel arribin al mercat xinès aquest proper mes de juny.

Víctor Nalda, director de la unitat de negoci de fresc de Noel Alimentaria: Sempre tenim en ment anar creixent, però el camí es va fent pas a pas. Nosaltres estem molt contents d’haver pogut obtenir aquesta homologació. Estem treballant intensament per treure-li partit. Mica en mica anirà venint el creixement i els resultats.

Aquesta homologació comportarà diverses auditories, i ha requerit l’ampliació de la capacitat frigorífica de la planta d’Olot, un pas que ha suposat la contractació progressiva de 20 nous treballadors a la plantilla.

Víctor Nalda, director de la unitat de negoci de fresc de Noel Alimentaria: Nosaltres hem obert un altre torn per la preparació de tots aquests productes. Estan treballant amb nosaltres en un torn de tarda. L’habilitació de la zona de congelació ja s’ha començat i en les properes setmanes acabarem de fer-la.

Tanmateix, i gràcies als acords comercials que l’empres ha aconseguit, la companyia es troba immersa en negociacions per ampliar les seves exportacions al gegant asiàtic.

Actualment, Noel exporta a més de 66 països i el volum econòmic de les operacions representen la meitat de la seva facturació.

x