Olot Cultura es prepara per obrir la biblioteca i alguns espais del Museu de la Garrotxa dins la Fase 1

Tot i que l’inici de la fase 1 a la regió sanitària de Girona haurà d’esperar uns dies més d’acord amb els indicadors del Departament de Salut, Olot Cultura ja ha planificat la reobertura gradual dels equipaments de la ciutat segons marca el pla de desescalada.

Quan entri en vigor la primera fase, tornaran a estar operatives les taquilles del Teatre Principal, per retornar els imports de les entrades d’espectacles, i també el servei de préstec de la biblioteca amb diversos condicionants.

Ricard Sargatal, director ICCO: La obertura de la biblioteca no serà per estar-se allà llegint, ni tampoc d’entrada per passejar-se i anar tocant tots els llibres. Però sí pel servei de retorn de llibres i poder-se endur llibres a casa. De seguida que entrem a la fase 1 anunciarem quin és el sistema, però estem il·lusionats de poder-ho fer.

També es preparen per tornar a l’activitat alguns espais del Museu de la Garrotxa.

Ricard Sargatal, director ICCO: D’entrada ens plantegem obrir les sales d’exposicions temporals i el pati de l’Hospici, ja que el control d’aforament se’ns fa complicat. Però sí que entre les primeres coses que obriríem serien les sales d’exposició temporal.

La fase 2 del desconfinament contempla l’obertura de teatres amb un 50% de l’aforament, de cara al juny. Sargatal ha recordat, però, que el teatre olotí ja acostuma a aturar la seva activitat a l’estiu i que encara no s’ha descartat poder programar actes culturals a l’exterior, amb menys públic.