El govern espanyol autoritza anar a segones residències a partir de la Fase 1 sempre que estiguin en la mateixa regió sanitària

El ministeri de Sanitat del govern espanyol, ha fet pública aquest dissabte una ordre per a la flexibilització de determinades restriccions d’àmbit nacional, en l’aplicació de la Fase 1.

Entre les mesures, tot i que inicialment estava previst que els desplaçaments a les segones residències es poguessin començar a fer a partir de la Fase 2, el govern espanyol ha canviat de criteri i permetrà que a la Fase 1 es facin aquests desplaçaments. En el cas de Catalunya, afecta els veïns de les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona i l’Alt Pirineu-Aran. 

Tot i que a primera hora d’aquest dissabte fonts del govern estatal justificaven que estar en la Fase 1 de la desescalada no permetia pernoctar en segones residències, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat durant la seva compareixença que sí que està permès sempre que el desplaçament sigui dins la mateixa província. “Si és en la mateixa província, es pot anar a un hotel o a una segona residència”, ha afirmat.

Finalment, l’executiu ha donat per bona la versió del president i permet que la mobilitat dins d’una mateixa unitat territorial o regió sanitària impliqui també el desplaçament a la segona residència

Segons indica el Bolletí Oficial de l’Estat a tots els territoris que avancen en la desescalada es podrà circular per la província, illa o unitat territorial de referència, respectant sempre les mesures de seguretat i higiene, així com el manteniment de la distància mínima de seguretat d’almenys dos metres, en grups d’un màxim de deu persones.  

L’ordre, també inclou la vigència de les franges horàries, que les comunitats podran modificar dues hores amunt o avall segons la meteorologia de la zona, però no estaran supeditades a aquelles activitats permeses en la Fase 1.