El 50è aniversari de l’escola Petit Plançó se suspèn a causa del coronavirus

Aquest curs l’escola Petit Plançó està d’aniversari. El seu naixement va ser en plena societat franquista, al 1969. Llavors, les escoles segregaven entre nens i nenes, les classes eren íntegrament en castellà i hi dominava la ideologia franquista. Un grup de pares i mestres van plantejar-se una nova opció per aquestes escoles, una escola on s’ensenyés el català i en català i es practiqués la coeducació.

Del naixement d’aquesta nova escola ja fa 50 anys, i el curs 2019-2020 havia de ser entre activitats i un acte multitudinari per celebrar-ho, uns esdeveniments que la crisi sanitària del coronavirus també ha obligat a suspendre.

Aquest curs l’escola Petit Plançó també celebrava el 35è aniversari de la creació de la cooperativa d’alumnes Lluís Companys, creada al 1984. Considerada la més antiga de Catalunya, s’ha convertit en un exemple per a aquells centres que han engegat projectes semblants en els últims anys al país.

x