Augmenta la freqüència d’obertura dels Centres d’Atenció Primària dependents de l’Institut Català de la Salut

De la mateixa manera que encara no es pot anar als restaurants o als esdeveniments culturals com abans de la crisi del coronavirus, tampoc es pot anar als Centres d’Atenció Primària, que s’han hagut de reinventar durant aquest període per seguir donant atenció a la societat.

Així, des dels centres dependents de l’Institut Català de la Salut romandran les visites concertades de forma prèvia, valorades amb el metge, per prevenir nous contagis de COVID-19. De totes maneres, els dispensaris intenten recuperar una certa normalitat, i des d’aquesta setmana hi haurà més consultes als municipis.

Josep Lluís Nicolau, responsable Atenció Primària ICS: “Augmentarem els dies de Les Preses, Argelaguer, Maià de Montcal i Santa Pau passaran a donar servei dos dies, Sant Jaume de Llierca, Montagut i Tortellà obriran tres dies, i al CAP Garrotxa i Besalú ja farem consulta amb visita concertada amb el metge corresponent.”

Des de l’Institut Català de la Salut s’insisteix en respectar els passos per anar un consultori, fent la consulta prèvia per telèfon o internet per filtrar les atencions i disminuir el risc d’infecció dels usuaris. Pel que fa als possibles casos de COVID-19, es seguiran atenent només a Olot i Besalú.

Josep Lluís Nicolau, responsable Atenció Primària ICS: “Quan et truca algú que té clínica de COVID-19 o ve al CAP de manera urgent el separem de seguida de la resta d’usuaris. És on fan la visita del pacient sospitós de coronavirus, amb els professionals preparats amb les proteccions corresponents.”

Des dels Centres d’Atenció Primària s’assegura que fent aquest filtratge per telèfon no s’han tingut problemes, aconseguint que els ciutadans acudissin als dispensaris de forma esglaonada minimitzant els riscos existents.

 

 

Deixa un comentari