L’Institut Català de la Salut completa a Besalú els testos PCR realitzats als professionals dels centres geriàtrics de la Garrotxa

L’Institut Català de Salut ha estat aquest dilluns al matí a la residència Edat 3 de Besalú, on ha completat els testos PCR de detecció de COVID-19 a professionals de centres geriàtrics que va començar la setmana passada amb el Programa Orfeu. Edat 3 de Besalú compta amb 33 professionals.

Aquí s’han fet les proves als 44 residents del centre besaluenc, que fins a la data no havien tingut símptomes. La direcció el centre agraeix la col·laboració de les famílies en la gestió que s’ha fet de la crisi, així com la feina dels treballadors, que han prioritzat la feina en aquesta residència.

Carme Generó, directora residència Edat3: Pensem que fer la prova és molt important, perquè moltes vegades el que ens han dit des de l’entorn és que han tingut alguna sorpresa de gent que no mostrava simptomatologia i que algun treballador ho havia passat de manera asimptomàtica. De cares a un bon funcionament de treball i poder protegir als avis serà molt important per si hem de canviar alguna cosa de la gestió que estem fent ara.

Marta Espona, adjunta direcció CAP Garrotxa: El que ens dona això, sobretot en treballadors, és la seguretat que poden tornar a treballar tranquil·lament i els que estaven treballant, assegurar que són negatius.

El Programa Orfeu encara preveu fer testos als centres de menors, CRAES, centres de discapacitats i pisos tutelats, i estudia fer-los a alguns serveis assistencials. El Programa comportarà també comptar amb testos als centres d’atenció primària de l’Institut Català de la Salut. Aquests, però, no arribaran fins a la setmana vinent i, en tot cas, es practicaran davant sospites.

 

Deixa un comentari