La 19a edició del Robolot es farà de manera virtual i s’estendrà fins al mes de juny

La crisi sanitària del coronavirus, també ha fet trontollar i obligat a reinventar el Robolot, un esdeveniment de referència per als estudiants de robòtica d’arreu de l’estat espanyol des de fa prop de 20 anys, que ha començat aquest dissabte d’una manera diferent. 

I és que com diu Toni Moreno, president de Robolot Team, si una cosa té l’equip, és imaginació, creativitat i resiliència.

Enguany el Robolot no es realitzarà en dos dies sinó que s’estendrà dos mesos, fins al mes de juny. El motiu és que a causa del coronavirus, no s’han pogut dur a terme les activitats presencials així que es realitzaran a partir d’ara de manera virtual.

Durant les pròximes setmanes, al web que l’equip ha habilitat per aquesta ocasió www.robolot.online, s’aniran publicant diverses propostes educatives tant per professors com per infants i joves.

Una d’elles, per exemple, començarà el dia 1 de juny i s’explicarà com imprimir en 3D, en aquest cas, material auxiliar pels sanitaris.

També es comptarà amb la col·laboració, en aquesta edició de manera telemàtica, de diversos experts nacionals i internacionals que participaven a la Residència Faber de Robòtica, com John Maloney de USA Microblocks,  Kathy Giori de Mozilla IoT o Juanjo López d’Arduinoblocks.

A més, 100 escoles treballaran de forma conjunta per posar en marxa l’Educacont que finalitzarà el dia 27 de juny amb la presentació del projecte, un aparell per mesurar la qualitat de l’aire. A més, també es realitzarà una gran exposició de treballs reals a la ciutat d’Olot i es retransmetrà online arreu del món.