La Garrotxa torna a convertir les jornades de donació de sang en un èxit amb prop de 320 bosses de sang

Després de la bona resposta de la societat garrotxina en les campanyes de donació de sang, el Banc de Sang i Teixits va promoure unes jornades extraordinàries de donació de sang i plasma a Olot. La jornada va començar dijous al matí i va finalitzar dissabte al vespre al Pavelló Firal de la capital garrotxina i sota inscripció prèvia.

Tot i les mesures exhaustives de protecció i higiene, van passar pel Pavelló Firal 372 persones, 318 de les quals van donar sang i 29 plasma. Una xifra que supera l’objectiu que l’organització s’havia marcat, d’entre 250 i 300 donacions. A més, prop d’una trentena d’aquestes van ser nous donants.

De fet, en un principi s’havia organitzat la donació de 7 persones cada mitja hora, però es va haver d’ampliar aquesta franja a 9 gràcies a la forta demanda.

Meritxell Casacuberta, Tècnica de promoció Banc de Sang: Se’ns van col·lapsar les lliteres. Vam omplir les lliteres en menys de 24 hores. I vam haver de tornar a ampliar aquest horari de recepció de donants fins a 9 donants cada mitja hora, i també la vam omplir de seguida. La població d’Olot i els garrotxins en general, és una aposta segura. El Banc de Sang quan venim a les vostres poblacions, és una aposta segura perquè segur que funciona molt bé.

El Banc de Sang i  Teixits de Catalunya recorda que amb el retorn progressiu de l’activitat quirúrgica als hospitals, és necessari augmentar les reserves de sang i plasma amb noves donacions.