L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa inicia una primera fase d’activitat presencial

A partir d’aquest dilluns, s’inicia una primera fase d’activitat presencial després de la pandèmia de la COVID-19 a l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa. L’àrea quirúrgica iniciarà la seva segona fase de reactivació de cirurgia programada. Dos dels tres quiròfans que hi ha actualment es destinaran a fer cirurgies que no requereixin ingrés i el tercer es destinarà només a urgències.

Un altre servei que reprèn la seva activitat presencial és la rehabilitació. S’utilitzaran tres espais d’aquesta àrea per a dur a terme totes les sessions de caràcter individual, amb una limitació de màxim deu pacients cada hora i la priorització d’aquests usuaris segons el criteri clínic permetrà disminuir el volum d’usuaris que diàriament assisteixen a aquest servei.

Jaume Heredia, director mèdic Hospital d’Olot: Comencem a recuperar activitat a l’àrea quirúrgica i a l’àrea de rehabilitació hem adequat l’espai, un cop més per mantenir la distància de seguretat entre el pacient que vingui i el professional, i començarem a reprendre-la de forma progressiva.

També reprendran la seva activitat especialitats mèdiques com traumatologia o oftalmologia, i es reprendran les visites mèdiques i tractaments de fisioteràpia, logopèdia i teràpia ocupacional a pacients urgents.

A partir d’aquest dilluns l’Hospital d’Olot també recupera gradualment l’activitat a consultes externes.

Jaume Heredia, director mèdic Hospital d’Olot: Fins ara hem pogut fer el 65% de les visites que teníem programades durant aquests mesos majoritàriament s’han fet de manera no presencial. Però hi ha un seguit de visites que ens cal tenir el pacient davant per poder-lo explorar o per poder fer alguna altra cosa.

Pel que fa a les urgències hospitalàries, el servei manté els dos circuits d’atenció que ja tenia anteriorment: per a pacients amb simptomatologia respiratòria i sense.

L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa demana als usuaris i pacients que s’hagin de desplaçar al centre que segueixin sempre unes mesures d’higiene i seguretat, principalment l’ús de mascareta, rentat de mans i que en la majoria del possible, no vinguin acompanyats.

x