El Consell Comarcal realitza més de 950 enquestes que aporten informació sobre les inquietuds i les necessitats dels joves garrotxins

A finals d’octubre, el Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa va elaborar una enquesta destinada a joves entre 12 i 30 anys amb l’objectiu d’aconseguir una radiografia de la realitat dels joves a la comarca i les principals necessitats sobre diferents aspectes com ara la formació, l’educació, la mobilitat o l’ocupació. Una informació bàsica i essencial per renovar el Pla Comarcal de Joventut i els Plans Locals de molt municipis.


El resultat final va ser la realització més de 950 enquestes.

Aniol Sellabona, conseller Joventut Consell Comarcal Garrotxa: La voluntat era poder també incorporar tota aquesta informació que ve, precisament dels actors més importants de tot aquest Pla de Joventut que són els joves.

Entre els resultats més destacats, més de la meitat dels enquestats veuen el seu futur a l’estranger i un 80% formen part d’alguna associació o entitat.

Pel que fa a l’educació, el jovent demana més informació sobre afectivitat, emocions, alimentació i nutrició. També demanen a l’Ajuntament que es prioritzin polítiques de medi ambient i igualtat de gènere.

Aniol Sellabona, conseller Joventut Consell Comarcal Garrotxa: Això és una recollida d’informació. El que demostra aquesta enquesta és una informació que ens han facilitat els joves de primera mà. I que per tant ara es feina de totes les persones, responsables polítics de tots els municipis i professionals de tots els àmbits que treballen amb joves. És el moment d’agafar aquestes dades i entomar aquests reptes per trobar solucions.

Una de les dades més preocupants de l’enquesta és, per exemple, que la gran majoria dels enquestats han sigut testimonis d’assetjament o bullying, o que continuen preferent els amics o Internet a l’hora d’informar-se sobre temes de salut.

Aniol Sellabona, conseller Joventut Consell Comarcal Garrotxa: Això no deixa de disparar una alarma que nosaltres entomem, que en som conscients i que evidentment aquesta dada ja l’hem començat a treballar per mirar quina és la millor manera.

La infografia amb tots els resultats de l’enquesta, es pot consultar a la web del Consell Comarcal de la Garrotxa.