El Departament d’Educació no inclou la segona línia de P-3 de l’escola Malagrida a l’oferta inicial

Aquest dimecres 13 de maig s’obren unes preinscripcions atípiques a les escoles de la Garrotxa, perquè les sol·licituds s’han de presentar, en la mesura del possible, per via telemàtica.


A la capital garrotxina el període arrenca amb un cert malestar. Tal com va confirmar per via telefònica el Director dels Serveis Territorials de Girona, Martí Fonalleras, a l’alcalde d’Olot, el Departament d’Educació no ha inclòs la segona línia de P-3 de l’escola Malagrida a l’oferta inicial.

Eloi Domínguez, AMIPA escola Malagrida: Continuem sense entendre el perquè d’aquesta decisió. Bàsicament perquè això ja va passar fa dos anys. L’escola va omplir dues línies, l’any passat les va tornar a omplir, per tant es una escola que omple i per tant no sé perquè volen tancar aquesta línia.

Mariona Camps, regidora educació Ajuntament d’Olot: A nivell escrit i a nivell oficial tal com nosaltres ho hem demanat, no hem tingut resposta, hem tingut resposta telefònica i la informació que ens han fet arribar des de l’escola Malagrida. Entenem que no s’han escoltat les nostres peticions, ara hem de veure les prenscripcions com van.

El resultat de les preinscripcions determinarà la decisió definitiva del Departament sobre si es manté o no la línia. De totes maneres, l’ajuntament d’Olot insisteix a les famílies que prioritzin la primera opció.

Mariona Camps, regidora educació Ajuntament d’Olot: Està en mans del Departament d’Educació, les famílies poden fer-la allà on ells considerin. De fet la recomanació per a les famílies és que ells facin la preinscripció allà on ells voldrien portar el seu fill en primera opció. Segons com vagin, el Departament té la potestat de modificar.

El Departament encara no ha donat instruccions definitives sobre com s’organitzaran les aules el curs que ve a causa de la pandèmia, i es desconeix si això podria modificar les inscripcions definitives.

Eloi Domínguez, AMIPA escola Malagrida: La tornada a l’escola haurà de ser amb disminució de ràtios o amb desdoblament de grups i per tant té més sentit que mai no suprimir aquesta línia si es necessitaran més docents.

x