La dona més vella de Catalunya supera el coronavirus a la Residència del Tura d’Olot

Maria Branyas (Califòrnia, 1907), la dona més gran de Catalunya, ha superat la COVID-19 a la Residència Santa Maria del Tura d’Olot, on viu des de fa anys. Ho ha anunciat al seu compte de Twitter, gestionat per un familiar. Els serveis de comunicació de la residència olotina també han confirmat a OLOT TELEVISIÓ que la seva resident més anciana ha donat negatiu en l’últim test al qual s’ha sotmès.

Branyas va complir 113 anys el passat 4 de març, pocs dies abans de l’arribada de la pandèmia a la Garrotxa, l’anunci de l’estat d’alarma i el conseqüent confinament. Malauradament, el nou coronavirus va entrar a la Residència del Tura durant les primeres hores de la pandèmia.

Tot i els esforços per aïllar certs espais del centre olotí, que comptava amb 133 usuaris, el passat 1 d’abril es va informar que 17 dels residents havien mort amb símptomes compatibles amb el coronavirus. Dos d’ells van morir després de confirmar el seu positiu amb les poques proves que el centre va poder realitzar. Maria Branyas, amb els seus 113 anys, ha pogut superar la malaltia al centre olotí.