L’Ajuntament d’Olot justifica el retorn de la zona blava per l’augment de la mobilitat i alguns veïns recullen signatures per replantejar-la

Després de setmanes sense cobrar per aparcar a la zona blava d’Olot, hi ha veïns que no entenen que el servei s’hagi reprès aquesta setmana, quan la Garrotxa encara no ha passat a la Fase 1 de la desescalada.

Jaume Masó, veí d’Olot: Jo no ho veig massificat tot això. Hi ha una cosa molt clara, si volem que hi hagi poc trànsit i que la gent no ens contagiem, la millor manera és reduir l’espai de gent que ha de caminar.

Blai Alarcón, veí de Sant Feliu de Pallerols:  A mi no m’importa pagar el pàrquing, ja venia disposat a pagar-lo. El que passa es que venir de Sant Feliu no és fàcil. Et pregunten que on vas, vas a treure diners al banc i et pregunten que si no ho pots treure en un altre lloc,  doncs no, he de venir aquí per força. Quan arribes aquí aparques i després doncs mira, ara fins que em toqui.

Adriana Fàbrega, veïna d’Olot: Jo esperaria una mica més, esperaria almenys entrar a la fase 1 per poder tornar a instaurar que la gent  pagui a la zona blava. Tanta gent que encara hi ha sense treballar, ja sigui amb ERTO o a casa sense poder fer teletreballar, és una manera de que no tinguin tanta despesa.

La comerciant Carme Guardiola, qui al principi del mandat va promoure una recollida de signatures contra la pujada de l’IBI un 14%, que va fer repensar l’Ajuntament per pujar-lo únicament un 4%, ara ha promogut una nova recollida a través d’una plataforma digital. Té previst aplegar-les en una instància que presentarà entre dimecres al vespre i dijous al matí i on demanarà que s’aturi el cobrament i es replantegi el servei.

Carme Guardiola, comerciant: Que es reconsiderés per exemple, que entre setmana no cobrar i el cap de setmana si, cobrar menys, només unes hores. Si una bossa val 24 euros més tres del parquímetre, doncs tot augmenta.

Segons l’Ajuntament, la mesura s’ha adoptat conjuntament amb l’empresa concessionària davant l’augment de mobilitat detectat els últims dies a la ciutat.

Jordi Güell, regidor urbanisme Ajuntament d’Olot: Hi ha una cosa que és la utilització de les zones blaves que ha de precedir el comerç. Sabem que estem en fase 0 i que això comporta unes limitacions, però sí que hi ha molta gent que ja ha començat a treballar.

La mesura es pren de manera progressiva i, tot i que va implantar-se dilluns, fins aquest dimecres no se sancionarà als conductors. Per qüestions de seguretat sanitària i prevenció davant la COVID-19, l’Ajuntament d’Olot recomana fer ús de l’aplicació mòbil ‘Aparcare’ per evitar el contacte amb els parquímetres i els diners en metàl·lic.