El servei de català d’Olot – la Garrotxa obre les inscripcions per estudiar la llengua des de casa a través de la plataforma Parla.cat

El servei de català d’Olot i la Garrotxa, ha reprès l’activitat formativa per donar opció a estudiar català des de casa.
El passat mes d’abril, antics alumnes van poder inscriure’s i ara és el torn per a tots aquells nous alumnes que estiguin interessats en estudiar català. Les inscripcions són de tots els nivells, cursos bàsics o A2, elementals B1, intermedis B2 i de suficiència C1.

Com pràcticament tot a causa de la crisi de la COVID-19, els cursos són totalment en línia, a través de la plataforma Parla.cat, amb un tutor que guia l’aprenentatge i que tenen un certificat final.

Ester Santaló, servei de català Olot Garrotxa: Tot, absolutament tot, és en línia. En aquesta plataforma, que també dona l’opció de poder estudiar lliure, primer t’has de registrar. Un cop registrat, tens un nom d’usuari i una contrasenya. Qualsevol persona que vulgui estudiar tant lliure com amb un tutor, el primer que ha de fer és registrar-se. Després un cop s’han matriculat, tenen un tutor a disposició que els guia, els valora, puntua i valora. Per això al final poden tenir un certificat d’aquesta formació.

Això sí, l’alumne haurà de disposar d’un ordinador amb connexió Internet i certa desimboltura en les eines informàtiques.

Les inscripcions, que comencen el dia 13 de maig i finalitzen el 15, també són en línia. A la pàgina web del servei de català d’Olot i la Garrotxa, s’han habilitat uns videotutorials per fer més fàcil la inscripció. Els alumnes, hauran de fer una prova de nivell a la mateixa plataforma, on els indicarà quin és el curs més adient a matricular-se.

A més, en el cas dels cursos amb una prova final homologada, l’examen es realitzarà a finals de juliol si la situació ho permet.

Ester Santaló, servei de català Olot Garrotxa: Quan una persona ja fa l’últim grau, i ha acabat el cicle, haurà de fer una prova homologada. La idea és fer-la a finals de juliol, però estem supeditats a com evolucionen les coses i quines directrius es donaran. Si es possible que presencialment en una aula gran puguem fer les proves les farem, sinó les haurem d’ajornar al setembre.

Tota la informació la podreu trobar a la pàgina web www.cpnl.cat/olot-garrotxa o bé enviant un correu electrònic a olot-garrotxa@cpnl.cat.