ERC Olot proposa aprofitar el confinament per fer carrils bici de baix cost

En el marc de la taula de treball dels grups municipals d’Olot per afrontar la crisi del coronavirus, Esquerra Republicana de Catalunya proposa aprofitar la davallada de la mobilitat rodada aquests dies per habilitar nous carrils per fer en bicicleta.

Expliquen que han recollit la demanda de part de col·lectius que fan ús d’aquest mitjà de transport sostenible. La proposta consisteix a eliminar algunes zones d’aparcament per delimitar al paviment carrils bici.

Esquerra deixa els quilòmetres i altres concrecions per a les consideracions dels tècnics municipals, però creu que la crisi del coronavirus és una bona oportunitat per canviar el model de mobilitat de la ciutat, amb nous carrils que travessin Olot i connectin amb el seu centre. Formalitzaran la proposta a la reunió que mantindran amb l’equip de govern a finals de setmana i creuen que seria convenient que estiguessin a disposició dels veïns entre el juny i el juliol.

Anna Barnadas, portaveu ERC Aj. Olot: Hi creiem fermament, perquè a més a més, el pressupost d’aquesta proposta seria el de pintura, plantilles i voluntat política.

Sobre el retorn del cobrament per aparcar a les zones blaves, Esquerra assumeix que és una qüestió complexa.

Anna Barnadas, portaveu ERC Aj. Olot: Els imports els defineix aquesta concessió. L’empres s’acabarà cobrant la carència de tot aquest temps que no ha pogut tenir tots aquests aparells en marxa. És una decisió complexa però crec que es podria haver allargat una mica més. Des d’Esquerra Republicana som molt prudents en fer aquestes concessions a tan llarg termini.

Esquerra creu que la seva proposta de carrils bici de baix cost anomenats provisionals però que volen que es mantinguin en el temps pot ajudar a contrarestar un augment de la mobilitat de vehicles privats, seguint les recomanacions de no compartir cotxes particulars.

x