Olot modifica el POUM per fer aparcaments de planta baixa al nucli antic de la ciutat

Una de les problemàtiques del nucli antic d’Olot és la pèrdua de residents. Per tal de potenciar els habitatges, l’Ajuntament d’Olot ha modificat alguns articles del Pla d’Ordenació Urbanístic per tal de permetre fer-hi aparcaments de planta baixa, una acció que segons l’equip de govern podria donar més valor a les places residencials. Però això significa desistir que aquests carrers es converteixin en punts comercials.

Jordi Güell, regidor Urbanisme Ajuntament d’Olot: “És evident que hi ha determinats carrers que té molt de sentit l’impuls del comerç i s’ha de preservar, però n’hi ha d’altres on la viabilitat comercial és escassa, però podem incentivar la residència a través dels aparcaments en planta baixa.”

De la mateixa manera que s’han habilitat vies que permeten els aparcaments, també se n’han tret: la Plaça Campdenmàs i la Plaça Pia Almoina eren dos dels espais que, segons el POUM, es permetia poder construir aparcaments a les seves plantes baixes, però que amb la nova modificació ho prohibeix.

Jordi Güell, regidor Urbanisme Ajuntament d’Olot:  “Que hi hagi aparcaments en planta baixa en aquestes places limita l’ús quotidià o relacions socials que s’hi associa, a més d’una qüestió estètica.”

La modificació també indica quins carrers tindrien pas de vehicles després d’aprovar la possibilitat de fer aparcaments en plantes baixes al nucli antic.

La proposta, aprovada en ple, va rebre el suport de l’equip de govern i el PSC, l’abstenció de la CUP i el vot contrari d’Esquerra.

x