Quaranta garrotxins d’Olot i Castellfollit de la Roca participen als testos serològics del Ministeri de Sanitat

Les proves serològiques, que es fan agafant sang capil·lar del dit, determinen si una persona ha tingut coronavirus al seu cos o no detectant si l’organisme ha creat defenses per resistir contra la malaltia que genera el virus.
En les últimes setmanes, l’augment d’aquestes proves ha permès augmentar la capacitat de resposta a la COVID-19, però encara hi ha dubtes sobre l’incidència que ha tingut el coronavirus sobre la població. Per aquest motiu, el Ministeri de Sanitat espanyol està duent a terme un estudi per detectar els percentatges de contagis que hi ha hagut a tot l’estat.

A la Garrotxa hi participen gairebé una quarantena de persones, seleccionades a Olot i Castellfollit de la Roca.

Josep Lluís Nicolau, responsable Atenció Primària Garrotxa: “Han estat de manera aleatòria per estudiar l’estat immunitari dels residents en el domicili per veure si han fet anticossos per la malaltia.”

A Castellfollit, la seva selecció comportarà allargar el tancament del seu consultori: el dispensari està centrat aquests dies en dur a terme l’estudi.

Miquel Reverter, Alcalde de Castellfollit de la Roca: “La part no tan bona és que els veïns de Castellfollit s’hauran d’esperar a que s’acabi l’estudi per tal de poder tornar a disposar del consultori.”

L’estudi de seroprevalença es farà durant sis setmanes, i s’agafen mostres cada quinze dies a tots els membres d’una unitat familiar: és a dir, han de fer-se la prova tots els que convisquin en el mateix habitatge.