Salut proposa que la Garrotxa passi a la Fase 1 de la desescalada aquest proper dilluns

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat aquest dimecres a la tarda en roda de premsa que la Generalitat proposarà que la regió sanitària de Girona passi a la fase 1 de la desescalada a partir del proper dilluns dia 18 de maig.

Així mateix, també proposa que Lleida i la Catalunya Central canviïn de fase i acompanyin en la desescalada a les regions del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i l’Alt Pirineu i l’Aran, que ja van passar a la Fase 1 aquest passat dilluns. Les noves regions plantejades es troben en un nivell de risc baix o moderat. Serà el govern de l’estat qui haurà de donar el vist-i-plau a la proposta de la Generalitat.

La Fase 1 de la desescalada suposa que els petits comerços poden obrir portes i que els restaurants poden obrir també les seves terrasses fins a un 50% de la seva capacitat. També els allotjaments podran rebre visitants tot i que no podran obrir els espais comuns, i equipaments com la biblioteca municipal d’Olot. Es permetran també les reunions fins a un màxim de 10 persones, i els centres de culte podran obrir omplint un terç del seu aforament.

La proposta del Departament no inclou le àrees més poblades, Barcelona i les dues regions metropolitanes. La consellera ha esmentat que estudiaran la situació de la zona per demanar algunes excepcions.

Deixa un comentari