El confinament desperta l’interès per l’ornitologia a la Garrotxa

Merles, esparvers, falcons pelegrins, estornells, mallerenga blava o àguiles calçades, i fins i tot àguiles cuabarrades a l’Alta Garrotxa: són només alguns dels ocells que s’han pogut veure durant els dies de confinament a la nostra comarca, i que des del grup d’ornitòlegs de la comarca s’ha intentat detallar gràcies a l’aportació de nombrosos voluntaris.

Durant aquest període, molts pensen que els ocells s’han deixat veure més. Però en realitat, la seva presència no s’ha vist excessivament alterada: és la disminució del ritme humà que ha permès constatar la vida que existeix al nostre voltant.

Fran Trabalón, Gup Ornitòlegs Garrotxa: “Alentir el nostre ritme al màxim ha fet que moltes persones es fixin amb el que tenen al seu voltant, i això fa que molts ocells hagin pogut ser contemplats i sentits gràcies al silenci que ha provocat el confinament.”

Alguns d’aquests ocells niaran a la Garrotxa, però d’altres simplement estaran de passada. Independentment del confinament, la tranquil·litat no comportarà que escullin la comarca com la seva nova llar.

Fran Trabalón, Gup Ornitòlegs Garrotxa: “Tampoc hem donat massa temps a que moltes espècies temeroses dels humans s’hagin instal·lat per a fer els seus nius.”

La meteorologia també han afavorit la presència d’ocells no habituals a la nostra comarca: les pluges ha obligat a alguns ocells a variar els seus recorreguts de forma puntual.