Els comerciants d’Olot es preparen per a l’obertura dels seus establiments a la Fase 1

La Generalitat de Catalunya, ha anunciat aquest dimecres que 3 noves àrees sanitàries catalanes podien entrar a la Fase 1 de la desescalada a partir de dilluns 18 de maig. Una decisió que, des del petit comerç de la ciutat, celebren.

Jordi Rovira, president Associació de Comerciants d’Olot: Crec que és positiu passar a aquesta Fase 1 per anar desenvolupant també una mica l’activitat econòmica i que totes les botigues puguin anar obrint.

A la capital garrotxina però, tot i que al principi no superava la desena, finalment han estat molts els establiments que han començat a obrir mitjançant cita prèvia.

Jordi Rovira, president Associació de Comerciants d’Olot: Veient una mica, hi ha hagut un teixit bastant important de botigues obertes, no totes. Serien un 60% de les botigues.

Amb l’inici de la Fase 1, els establiments comercials podran obrir en el seu horari habitual seguint una sèrie de recomanacions i mesures de seguretat i prevenció exhaustives.

Jordi Rovira, president Associació de Comerciants d’Olot: Penso que dilluns, passant de fase, augmentarem aquestes possibilitats. Jo animo a tots els comerciants a que vagin agafant ja el ritme comercial i puguem ja tenir la ciutat una mica més preparada per poder afrontar aquesta etapa de desconfinament.

De moment i mentre no arriba dilluns, la població garrotxina té una cita ja aquest divendres amb l’Olot.Shopping, una iniciativa de l’Associació de Comerciants  i amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Olot, que permet comprar productes de les botigues de l’associació durant 24 hores en una sola plataforma única de pagament.

Jordi Rovira, president Associació de Comerciants d’Olot: Penso que és una prova pilot que crec que marcarà un abans i un després que moltes botigues no tinguem una venda d’aquesta manera.