El projecte Escenografia d’urgència, finalista als Premis FAD d’Arquitectura 2020

En el marc de la Setmana de l’Arquitectura 2020, s’han anunciat les obres finalistes de la 62a edició dels Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme, un dels més prestigiosos de la península Ibèrica.

Un d’aquests projectes finalistes és l’obra ‘Escenografia d’urgència’ situada al solar de Can Sau al nucli antic de la capital garrotxina, de la mà de l’estudi d’arquitectura olotí unparelld’arquitectes, format per Eduard Callís i Guillem Moliner, i Quim Domene, que van voler convertir una paret mitgera en façana. Una construcció amb tres grans capelles que dialoguen amb l’església del Tura.

Eduard Callís, arquitecte: Vam veure molt clar que al final, la ciutat antiga o la ciutat compacta, el que defineix els carrers i les places són les façanes. El que acaba definint si l’espai és agradable, les proporcions que té, són les façanes, les finestres, els balcons…per tant veiem molt important destinar els diners al pla vertical.

Guillem Moliner, arquitecte: Ens dona la sensació que és una obra que té com molta capacitat de transmetre, capacitat de connectar amb la persona que l’observa.

En aquests edició dels premis FAD també ha quedat finalista l’obra efímera ‘Cumulonimbus’ , de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot que es va realitzar durant el Festival Lluèrnia de l’any passat.