Les famílies garrotxines comencen la preinscripció virtual als centres educatius

Ahir, la família de la Loida Colomer, que ha acabat 6è de primària, aprofitaven el primer dia del terminis de preinscripció del nou curs per inscriure la seva filla a l’Institut La Garrotxa. El procés els ha estat àgil i còmode. Creuen que fins i tot pot ser una fórmula a mantenir.

Espe Alba, mare de la Loida: La veritat és que fer-ho virtualment ens ha semblat una idea que, fins i tot, s’hauria de fer sempre. T’estalvies anar a llocs en horaris que de vegades no van bé, sortir de la feina, estalviem paper, estalviem molts viatges de documents.

Loida Colomer, vol estudiar a l’Institut La Garrotxa: A mi el que em fa més pena és que no m’he pogut graduar ni he pogut anar de colònies ni celebrar la festa de l’escola . El que em fa més por és que com que no he pogut anar a visitar les instal·lacions, serà més difícil habituar-se a l’espai.

No totes les famílies garrotxines van tenir la mateixa sort ahir  L’aplicatiu per fer les preinscripcions telemàtiques va arribar a saturar-se en les primeres hores. Des dels centres es trasllada un missatge de tranquil·litat a les famílies.

Neus Garcia, directora Institut Escola Greda: En les primeres hores que s’obren aquestes pàgines solen haver-hi molts fluxos de peticions, i és freqüent que es pengin. De totes maneres, tranqui·litat a les famílies perquè hi ha molts dies i es podrà fer perfectament de manera telemàtica.

La preinscripció es pot fer fins al 22 de maig i, si és per un motiu de força major, de manera presencial a partir del 19.