Sant Jaume de Llierca vol donar suport a les empreses del municipi amb mesures de protecció

Segons el Departament de Treball, a la Garrotxa hi hauria en aquests moments 720 Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació, tres més que fa una setmana, i els ERTO afecten a 5.059 treballadors.

Per municipis, Olot és qui n’ha registrat més atesa la seva dinàmica natural, amb 416 expedients i 2.208 persones afectades, seguida per volum de professionals per Les Preses, amb 493 treballadors, Sant Joan les Fonts amb 467 i Sant Jaume de Llierca amb 349, repartits entre la desena d’ERTO presentats. Des del consistori s’ha intentat mitigar el cop de la crisi del coronavirus al seu sector empresarial.

Jordi Cargol, alcalde de Sant Jaume de Llierca: “Hem parlat amb cadascú d’ells, hi tenim contacte. Sabem que alguna empresa volia fer un ERTO i hem pogut evitar aquesta situació, però altres malauradament no ho han pogut fer d’una altra manera.”

Un cop es vagi desescalant el confinament per fases, l’Ajuntament vol donar suport als negocis i empreses per recuperar el més aviat possible l’activitat laboral.

Jordi Cargol, alcalde de Sant Jaume de Llierca: “Els hem d’ajudar, a través d’una reducció de taxes o un ajut directe o el que puguem. Així mateix, a tots els establiments, empreses i autònoms els hem d’acompanyar i ajudar perquè puguin reobrir el seu negoci amb les mesures de protecció necessàries, i ho farem a fons perdut.”

Tot i així, el consistori admet la complicació que els representa simplificar els tràmits administratius per donar suport a tothom que ho necessita, afirmant que no poden actuar amb decrets, i exposen les limitacions de competències que tenen per fer ajuts.