Càritas i Creu Roja Garrotxa alerten de l’augment de les necessitats socials a la comarca

El Centre de Distribució d’Aliments de la Garrotxa ha sumat 40 noves famílies usuàries des que va començar la pandèmia. Aquesta xifra és només una mostra dels efectes socials de la crisi sanitària. El Consorci d’Acció Social treballa per donar-hi resposta amb el suport de les entitats socials del territori, que han hagut d’incorporar voluntaris i oferir nous serveis.

Creu Roja continua atenent els usuaris amb cita prèvia, mentre que Càritas ho farà presencialment a partir de dilluns, si s’entra a la fase 1.

Carles Oller, President Càritas Garrotxa: Quan s’obri la porta a aquesta atenció, preveiem un augment exponencial d’aquest nombre. Hem passat d’una fase d’astorament, de preocupació, a una fase de por i d’angoixa.

Emili Bassols, President Creu Roja Garrotxa: És una situació absolutament nova, que en alguns aspectes ens desborda. La manera que tenim d’afrontar-ho és treballar conjuntament amb les entitats socials, el Consorci d’Acció Social, els ajuntaments, per atendre totes les demandes que ens vagin sorgint.

En coordinació amb l’Institut Municipal d’Educació i el Consorci d’Acció Social Creu Roja repartirà la setmana vinent un centenar de lots de material escolar de primària i secundària a famílies de la Garrotxa. També ha distribuït kits d’higiene personal, mascaretes o targetes d’alimentació, a més de col·laborar amb Càritas al Centre de Distribució d’Aliments.