El Ministeri de Sanitat confirma que la Garrotxa passarà a la Fase 1 de la desescalada a partir de dilluns

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha comparegut aquesta tarda per anunciar les regions per a les quals s’accepta el pas a la Fase 1 de la desescalada en la crisi del coronavirus. Illa ha confirmat que la regió sanitària de Girona serà una d’aquestes àrees, acceptant la proposta que aquesta setmana feia el Departament de Salut de la Generalitat. La Garrotxa, per tant, passarà a la Fase 1 a partir d’aquest proper dilluns 18 de maig.

La Fase 1 del confinament comporta l’autorització perquè els comerços de fins a 400 metres obrin les seves portes sense cita prèvia. També ho poden fer les terrasses dels establiments d’hostaleria i de restauració fins a un 50% de la seva capacitat. Es permeten les reunions de fins a 10 persones, l’obertura de biblioteques i altres centres culturals, i els centres de culte a un terç de la seva capacitat.

Juntament amb Girona, també passaran a la Fase 1 del desconfinament les regions de Lleida i la Catalunya Central. El ministeri ha desestimat que ho faci l’àrea del Baix Montseny, malgrat que la Generalitat així ho havia sol·lictat. Per a l’àrea de Barcelona es proposa una Fase 0 ampliada, amb la possibilitat d’obrir alguns locals amb certes condicions.