Els restauradors garrotxins es preparen per a l’obertura de les terrasses a la Fase 1

La prèvia a l’entrada de la Fase 1, s’està vivint molt diferent entre els gremis. Per exemple, mentre que els comerciants ja han tingut tot una setmana per preparar-se, els restauradors afronten aquesta ‘nova normalitat’ amb molts dubtes.

De moment, amb l’inici d’aquesta nova fase, els establiments podran obrir al públic les terrasses a l’aire lliure.

Marc Olivas, l’Olotina: Segurament a partir de dilluns ens deixaran obrir una mica la terrassa. Hem d’intentar entre tots, l’Ajuntament ens ajuda una mica, i poder-ho posar tot espaiós en dos o tres metres i a fora intentarem obrir.

Tot i així, la imatge de les terrasses de bars i restaurants plenes de gom a gom no es tornarà a repetir en bastant temps.

Segons la normativa aprovada pel Govern espanyol, les terrasses hauran de tenir un aforament del 50% respecte al que era habitual , a més de respectar els 2 metres de distància d’unes amb altres. Una situació que, com diu l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, per molts establiments, no sortirà rentable.

Gerard Xifra, president Associació Hostalatge: A un 50% de les taules de la terrassa, per molts significa tenir 4 taules o 5 taules. Això, amb tota l’estructura que tenim muntada pel 100% del local, és molt irrisori. Tenim llums, tenim lloguers, tenim una sèrie de despeses que hem d’intentar que sigui rentable en aquest sentit.

Marc Olivas, l’Olotina: Realment no surten els números. El que passa és que de no fer res, a poder fer alguna cosa, val més tenir obert.

Amb tot plegat també se sumen un seguit de mesures exhaustives d’higiene i prevenció, com ara la desinfecció de les taules i cadires entre client i client, l’eliminació dels productes d’autoservei o l’ús de cartes impreses per evitar el contacte físic.

Marc Olivas, l’Olotina: Jo crec que entre tots, hauríem de mirar que la gent col·laborés i vingués a comprar a les nostres botigues. Crec que és molt important per tal de mantenir el petit comerç.