Olot no cobrarà la taxa d’ocupació de terrasses i permetrà ampliar-les, instal·lar-ne de noves i obrir espais de degustació

La Taula de Treball dels Grups Municipals d’Olot ha acordat aquest dijous al matí una sèrie de mesures per ajudar a reactivar l’economia dels establiments d’hostaleria i restauració a partir de la Fase 1 de la desescalada per la crisi del coronavirus, tot flexibilitzant les limitacions que comporta. D’entrada, s’ha decidit que no es cobrarà la taxa d’ocupació de terrasses a la via pública corresponent al 2020 a cap bar ni restaurant de la ciutat.


A banda, l’Ajuntament permetrà la col·locació de noves terrasses als establiments d’hostaleria i restauració a la via pública. També donarà la possibilitat d’ampliar les actuals terrasses sense haver de pagar drets.

Estanis Vayreda, regidor de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament d’Olot: Facilitarem tot el que puguem perquè les terrasses puguin ampliar i puguem ubicar terrasses noves en espais on fins ara no era possible.

Finalment, també permetrà l’obertura d’espais de degustació a establiments comercials que no tenen llicència de bar o restaurant però que elaboren productes artesanals.

Aquestes tres autoritzacions seran temporals i per obtenir-les caldrà demanar-les via instància al consistori olotí. L’Ajuntament condicionarà l’autorització als establiments que no tinguin deutes pendents amb l’administració local, que respectin el descans als veïns – en cas de queixes reiterades es retirarà l’autorització -, així com als que respectin les voreres, els carrers de circulació de vehicles i les entrades als habitatges.

Aquestes mesures tenen com a objectiu ajudar a reactivar l’economia dels establiments que podran obrir les seves terrasses a partir de l’inici de la Fase 1 de la desescalada per la crisi del coronavirus, unes terrasses que podran omplir-se en un 50%, amb una distància mínima de dos metres entre les taules. Cada taula o grup de taules podran ser ocupades per un màxim de 10 persones.

La Taula de Treball de Grups Municipals d’Olot portarà aquestes mesures a aprovació en el proper ple municipal, previst per dijous 21 de maig. Els interessats a col·locar noves terrasses, ampliar les existents o crear espais de degustació, però, ja poden presentar la instància a l’Ajuntament.

Deixa un comentari