Alguns ajuntaments garrotxins pengen la bandera irisada en motiu del Dia Internacional contra la LGBTIFòbia

Aquest diumenge 17 de maig es commemora arreu del món el Dia Internacional contra la LGBTIFòbia, una jornada de reivindicació pels col·lectius contra l’homofòbia, la lesbofòbia, la gaifobia, la bifobia i la transfòbia. Enguany, la Generalitat de Catalunya ha difós un manifest on recorda que encara queda camí per eliminar la discriminació que pateix el col·lectiu: recorda que fa només trenta anys que l’OMS va eliminar l’homosexualitat de la llista de trastorns sexuals, i on reivindica la protecció i el refugi de les persones amenaçades per aquesta situació, condemnant totes les actituds de rebuig. El col·lectiu garrotxí Alliberem-nos ha participat en la campanya divulgativa d’aquesta jornada a nivell català.

Seguiment de la jornada a la Garrotxa

A la comarca, hi ha almenys dos ajuntaments que han penjat la bandera irisada al balcó per reivindicar el Dia Internacional contra la LGBTIFòbia. Són Olot i Castellfollit de la Roca, que en els darrers anys tenen marcada aquesta jornada de reivindicació per a la igualtat de totes les persones independentment de la seva sexualitat. A més, a les xarxes socials de l’Ajuntament d’Olot es pot trobar el manifest que ha elaborat la Generalitat de Catalunya per a l’ocasió.

Es recorda que malgrat la situació de confinament el Servei d’Atenció Integral a la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere de la Garrotxa es troba en funcionament. El servei s’adreça a respondre sobre qualsevol situació que discriminació que pateixi el col·lectiu de persones lesbianes, gais, transsexuals, transgènere i bisexuals.