Besalú vol posicionar-se com a destinació segura per al turisme familiar

L’Ajuntament de Besalú creu que la col·laboració entre el sector públic i el privat serà clau per mitigar l’impacte de la crisi en un municipi on el sector serveis té un pes tan important. La vila comptal es prepara per tornar a rebre visitants aquest estiu, i vol posicionar-se com a destinació familiar, tranquil·la i segura.

Fina Surina, Primera Tinent d’Alcalde de Besalú: Estem pensant en repensar i reimaginar tot allò que té a veure, no només amb turisme, en turisme, comerç i altres àmbits. A Besalú tenim molt patrimoni, molta història i entorn natural, el que hem de fer és transmetre que Besalú és un lloc bonic, interessant i segur.

L’equip de govern ha iniciat reunions amb els diferents sectors econòmics del municipi per conèixer les seves demandes. No descarten, per exemple, permetre ampliar les terrasses als locals de restauració.

Fina Surina, Primera Tinent d’Alcalde de Besalú: El que han de fer és, una vegada hagin repensat quina és la seva possibilitat, que ens traslladin una sol·licitud de forma individual. Les estudiarem totes i resoldrem amb cirurgia cadascuna de les situacions i posarem les coses més fàcils per ajudar aquest tipus d’establiments.

El consistori també vol estudiar possibles mesures de suport en altres àmbits com l’educació, el lleure o l’atenció a les persones. Surina ha assegurat que les treballaran de forma sectorial i d’acord amb les competències de l’ajuntament.

x