Els establiments garrotxins posen en pràctica la formació rebuda per obrir les terrasses

Tot el personal del restaurant La Deu d’Olot va rebre la formació en línia oferta des de la Fundació d’Estudis Superiors, sobre tots els elements que s’han de tenir en compte per servir a les terrasses en la Fase 1 de la desescalada de la crisi del coronavirus.

Montse Reixach, restaurant La Deu: Ens va anar molt bé poder formar-nos abans de l’obertura. Com es va dir al curs, l’estrella és l’aigua i el lleixiu. Aquest és un desinfectant que tots el podem trobar fàcilment. Tot el que és la desinfecció de cadires o material que tocarà el client, treballarem amb l’aigua amb el seu percentatge de lleixiu. Les taules no poden estar muntades prèviament a l’arribada del client, sinó que es muntaran un cop arribi.

Les taules de la terrassa d’aquest restaurant poden separar-se alguns centímetres més de la distància reglamentària. La carta es pot consultar amb un QR o amb una carta física plastificada. En l’accés, tots els clients són informats degudament de les mesures de seguretat.

Montse Reixach, restaurant La Deu: Hi ha un cartell a l’entrada que diu que esperin el seu torn. Se’l reubicarà en una taula quan aquesta estigui desinfectada i a gust del client. És molt important el tema de les cartes i tot allò d’ús comú. Ha de ser plastificat o entregat al client amb un format que pugui desinfectar a cada ús. Nosaltres estem preparant un codi QR sobretot que estem parlant d’una carta de vins. Amb molta il·lusió de poder començar aquesta Fase1, tots l’esperàvem la setmana passada. Ens va caure com un gerro d’aigua freda no començar-la, però ara estem molt contents i amb molta il·lusió de començar aquesta nova fase.