La gran majoria de comerços d’Olot comencen a obrir sense cita prèvia

Amb l’inici de la Fase 1 de la desescalada, els comerços han pogut començar a obrir, ara sí, sense cita prèvia. A Olot, tot i que no tots, un alt percentatge dels negocis han obert la persiana.

Jordi Rovira president Associació de Comerciants: Crec que és un pas important poder passar a aquesta fase, que crec que serà una obertura general de tots els comerços. Ja la setmana passada es va veure un increment important, aquesta setmana ja serà majoritària.

Segons recull el Butlletí Oficial de l’Estat, en aquesta Fase podran reobrir els establiments que tinguin una superfície útil d’exposició i venda de fins a 400 metres quadrats, s’haurà de reduir al 30% l’aforament, incloent-hi els treballadors, i garantir la distància mínima de dos metres entre clients, entre d’altres. Però, com s’han adaptat els comerços de la ciutat a aquestes normatives?

Tura Planella, Atura’t: Les mesures han sigut que pugui entrar només una persona, que portin mascareta, tenim desinfectant de mans per ells com per nosaltres…

La Fase 1 però, també manté intactes les franges horàries. De fet, pels majors de 14 anys segueixen establertes les hores en les que es permet passejar de 6 a 10 del matí i de 8 a 11 de la nit. Un aspecte que, segons els mateixos comerciants, en certa manera els perjudica.

Jordi Rovira, president Associació de Comerciants: Ens afavoriria molt també poder tenir unes franges una mica més obertes, però bé, ens hem de remetre a l’estat d’alarma que tenim encara.

Tura Planella, Atura’t: La gent ha agafat l’hàbit dels matins, la tarda és més tranquil·la. Aquesta setmana veurem a veure què, és una setmana de prova. De moment farem l’horari normal, llavors ja es veurà.

 

x