Les terrasses dels bars garrotxins s’omplen el primer dia de la Fase 1 del desconfinament

Els bars han pogut tornar a muntar les seves terrasses i a donar servei a l’aire lliure. Pel sector, aquesta mesura de la Fase 1 representa un alleujament. Des de primera hora, els establiments han tingut clients que desitjaven tornar a prendre alguna cosa amb tranquil·litat o bona companyia. Ho han de fer en terrasses a l’aire lliure, i amb taules distanciades, per prevenir nous contagis.

Marc Olivas, pastisseria degustació ‘La Olotina’: “Comença a venir gent a la cafeteria, els bars estan plens. Encara que l’aforament sigui limitat estem contents. La iniciativa és bona, i la gent respon amb seny i precaució.”

A més, hi ha molta gent que esperava l’obertura de les terrasses i de seguida han volgut asseure’s un moment sols o en bona companyia. Els bars i restaurants poden obrir les seves terrasses amb el 50% del seu aforament. Per garantir-ho, a Olot i molts altres municipis garrotxins es deixa als establiments ocupar més espai públic del que els estava assignat per incentivar la seva recuperació econòmica, mentre durin les restriccions.