Un esfondrament en un pis del Nucli Antic d’Olot obliga a desallotjar a una família

Una família de quatre membres d’Olot ha hagut de ser desallotjada per un esfondrament del terra del seu habitatge, situat a la segona planta del número 19 del carrer Clivillers del Nucli Antic. Una àrea de 80 centímetres quadrats de la cuina va cedir al pis de sota, on no hi viu ningú. Una àrea de 80 centímetres quadrats de la cuina va cedir al pis de sota, on no hi viu ningú.

Els fets van tenir lloc passades les tres de la tarda d’aquest divendres, quan es va comunicar l’incidència a la Policia Municipal. Fins a l’indret s’hi van desplaçar unitats del cos de seguretat olotí, a més de tres dotacions dels Bombers i els tècnics urbanístics de l’ajuntament. Allà, es va comprovar l’estat de l’edifici, on es van observar desperfectes a l’entrelligat de les bigues en uns dos metres lineals, per la humitat acumulada en aquell punt per una fuita d’aigua. Davant la situació, es va considerar evacuar els residents del pis, una parella amb dos menors. L’Ajuntament d’Olot va contactar amb els propietaris dels habitatges perquè executessin les obres de reforma i va afavorir els tràmits per reubicar els llogaters mentre es reparin els desperfectes.