Una vintena de cases de colònies i 3 albergs de la Garrotxa es preparen per obrir durant la Fase 1

El Rourell, a la Vall d’en Bas, es prepara per obrir de nou les seves portes. Forma part del grup de 20 cases de colònies i 3 albergs de la Garrotxa que poden tornar a obrir amb l’entrada de la Fase 1, i aquests darrers dies han estat seguint els diferents punts de la normativa per tal de revertir els dos mesos que porten tancats al públic.

Werner Estellé, President Associació Cases de Colònies de Catalunya: “Hem preparat els protocols de Salut Pública i activat les empreses de control sanitari per autoritzar la reobertura.”

Les mesures que han d’aplicar les cases de colònies limiten l’utilització de les zones comunes. Pel que fa a la higiene i desinfecció, els responsables consideren que no s’allunyen del què ja duien a terme i per tant les modificacions seran mínimes. El que sí que canvia són els aforaments, especialment a l’hora de fer pernoctacions.

Werner Estellé, President Associació Cases de Colònies de Catalunya: “Treure lliteres i distribuir-les a l’habitació per permetre un distanciament de dos metres entre caps. També estem preparant els espais comunitaris per entendre quins són els espais que poden utilitzar i quins no. A nivell higiènic, estem molt a prop del què ja fèiem amb antelació.”

De moment, les cases poden obrir a grups de famílies concrets i persones individuals no superant els agrupaments previstos per llei, de 10 persones. Però han d’esperar a superar de fase per fer grups infantils i juvenils organitzats.

Werner Estellé, President Associació Cases de Colònies de Catalunya: “Ens delimita molt a una propera fase és l’atenció als grups organitzats de joves, com esplais o grups escolars.”

Només a El Rourell, el tancament de la casa ha suposat perdre 5.000 pernoctacions durant els 53 dies que no han pogut obrir. Així mateix, ha deixat de ser el punt de trobada de 2.000 persones que hi feien reunions, respecte el mateix període que l’any passat.

 

 

 

 

 

 

x