Les biblioteques municipals garrotxines comencen a reobrir amb mesures de seguretat i prevenció

Una caixa de cartró a l’entrada indica el punt on s’han de deixar els llibres prestats per la Biblioteca i que es retornen. És el sistema que es segueix a aquests equipaments culturals, per tal de retenir dins una caixa els llibres durant dues setmanes, per evitar que puguin contagiar de coronavirus a altres usuaris.

Des d’aquest dilluns, la Biblioteca Francesc Caula de Sant Joan les Fonts fa servir aquesta mesura per tornar a donar servei al públic.

Cristina Sanz, bibliotecària: La persona que vulgui retornar un llibre, he deixat una caixa a la porta. Haurà de deixar el llibre allà. Quan acabi el dia, tancaré la caixa i hi posaré la data. Als 14 dies els treuré, retornar i col·locar al seu lloc.

Aquest dilluns, primer dia del retorn de la Biblioteca, el telèfon del centre de lectura no deixava de sonar: eren usuaris que demanaven cita prèvia. Per endur-se un llibre, s’ha de registrar-se a una hora perquè només la bibliotecària pot tocar les obres dels prestatges.

Cristina Sanz, bibliotecària: El que vulgui fer un préstec ha de trucar i demanar hora i jo vaig apuntat. És perquè no coincideixi molta gent. Recomanem que no toquin res. Recomanem això des de l’Ajuntament i des dels consells de la Generalitat. Que entrin, que em diguin el llibre que volen i jo l’agafo i els hi dono.

A la posada en marxa del servei, a Sant Joan les Fonts hi havia 255 llibres en préstec, que no s’havien pogut retornar pel tancament de les biblioteques per la crisi del coronavirus.

Cristina Sanz, bibliotecària: Com es feia abans de dir, vaig a la biblioteca a llegir una mica, a mirar revistes…ara no es pot fer. Ha de ser una cosa àgil i ràpida. Entrar, agafar el llibre i marxar.

 

x