Els sanitaris, els més exposats físicament i emocionalment a la pandèmia de la COVID-19

Els sanitaris, llargament aplaudits durant la crisi del coronavirus, és el col·lectiu que més ha estat el més exposat a la pandèmia en tots els aspectes possibles.

De fet, la xifra dels professionals sanitaris contagiats per COVID-19 arreu de Catalunya arriba al 15%. A l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, es van realitzar prop de 200 testos, dels quals 81 van resultar positius.

Des de l’àrea de salut laboral de l’hospital, han vist com aquesta pandèmia els ha afectat, sobretot, emocionalment.

Isabel Vilardell, metgessa de salut laboral de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa: Personalment ha sigut bastant dur. Tan per la meva part com per tot el servei, tot l’equip de salut laboral, perquè ens hem trobat amb una situació qeu ens ha desbordat, literalment. El fet de ser companys de feina també, emocionalment, ens ha afectat força.

Per Vilardell, aquestes setmanes les considera com una de les etapes més difícils de la seva vida professional.

Isabel Vilardell, metgessa de salut laboral de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa: Durant tots aquests anys que he fet de professional, no havia viscut mai una etapa com aquesta i viscuda tan de prop.

Molts durant aquesta crisi, han considerat als sanitaris com autèntics herois i heroïnes, un missatge que ha arribat a tots i cadascun d’ells.

Isabel Vilardell, metgessa de salut laboral de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa: La gent s’ha bolcat molt en els professionals, no ens podem queixar. Però esperem que això duri, de vegades aquestes coses són de passada i un cop tot ha passat, després ningú se’n recorda.

A hores d’ara, i després de més de dos mesos des de l’inici de la pandèmia, ja no hi ha cap professional de la fundació positiu.

x