La CUP d’Olot presentarà una moció per proposar carrils per a vehicles de mobilitat personal a la ciutat

El grup municipal de la CUP d’Olot presentarà aquest dijous al ple de l’Ajuntament una moció perquè s’ampliïn els espais per a vianants i es creïn carrils per a vehicles de mobilitat personal, com patins o patinets, els anomenats VMP, per millorar el model de mobilitat, de sostenibilitat i alhora fer-ho compatible amb el context de la nova normalitat després del confinament, que permeti la distància entre persones.

La Candidatura d’Unitat Popular proposa, per exemple, que el nucli antic es tanqui al pas de vehicles motoritzats durant certes franges horàries, a excepció dels vehicles de veïns, comerciants i serveis d’emergència, per garantir les distàncies enterpersonals necessàries. Així mateix, demanen que s’habilitin fins a sis eixos de circulació segurs per a la mobilitat de vehicles de mobilitat personal, provisionals o definitius, fins a la Canya, l’Hostal del Sol, el Pla de Dalt i els Habitatges Garrotxa, Bonavista i Batet i Benavent. Per fer-ho, proposen que alguns carrils o aparcaments en vies amples es destinin a la circulació d’aquesta mena de vehicles.

La moció de la CUP és fruït d’un treball de mesos que es remunta a abans de la crisi del coronavirus per millorar el model de mobilitat de la ciutat. El grup considera que els acords que s’hi reflecteixen a la moció són fàcilment gestionables i econòmicament sostenibles.