La Policia Municipal d’Olot ha obert més de 500 expedients des de que va començar el confinament

Durant aquests dies de confinament i d’estat d’alarma, la Policia Municipal ha estat l’encarregada de vetllar pel compliment de les mesures i distàncies preventives i de seguretat en cadascuna de les fases. Un cos que també ha estat a primera línia de la pandèmia en nombroses ocasions i que, a més, s’ha hagut d’adaptar a unes normatives canviants i moltes vegades incertes.

Ignasi López, cap Policia Municipal d’Olot: Tot allò que publicaven des de Madrid, els diaris oficials, i com s’adaptava això al CECAT de la Generalitat de Catalunya. Aquests documents ens anaven orientant, no només als ciutadans sinó també a la policia, per saber què és el que havíem de controlar i quines activitats estaven permeses o quines no i de quina manera.

Des de la Policia Municipal, asseguren que la majoria de la població olotina ha complert de manera estricta el confinament i les mesures de seguretat.

Ignasi López, cap Policia Municipal d’Olot: La gent en general, la població ha respòs magníficament. Certament hi havia moments en què corria tan poca gent que semblava qui sap què.

Tot i així, també s’han produït algunes situacions que han requerit denúncies o sancions. Durant el confinament, s’han obert 524 expedients a particulars i 16 a locals.

Ignasi López, cap Policia Municipal d’Olot: Després tenim un petit percentatge de gent que són aquests que incompleixen, que tan sí com no volen fer la seva. De tal manera que tenim alguns multi reincidents, alguns que els hem hagut de cridar l’atenció i denunciar en diverses ocasions.

Des de la Policia Municipal, agraeixen l’esforç de la població en aquests moments i asseguren que tot i no tenir un paper fàcil, s’han sentit recolzats en tot moment per la població olotina.