Un 50% dels negocis amb terrassa i molt pocs hotels reobren en la fase 1 a la Garrotxa

L’entrada en vigor de la fase 1 de desescalada suposarà la reobertura del 50% dels negocis de restauració de la Garrotxa durant aquesta setmana. Els propietaris que poden obrir les seves terrasses ho fan amb responsabilitat i il·lusió, però reconeixen que la incertesa encara plana sobre el sector. El president de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, Gerard Xifra, és molt crític amb el paper de l’administració pública.

Gerard Xifra, President Associació Hostalatge Garrotxa: Molts dels nostres treballadors no han cobrat els ERTES, fins i tot el primer dia que obrim els locals hem tingut inspeccions de treball. Una incongruència, no ens deixen ni respirar i el primer dia ja estan controlant com ho estem fent, mentre la seva feina no la fan ben feta.

La Federació d’Hostaleria de Girona calcula que un 20% dels negocis de restauració de la demarcació podrien abaixar la persiana a causa de la crisi de la COVID. La preocupació s’estén als establiments turístics, ja que la majoria han preferit esperar a properes fases per reactivar-se.

Gerard Xifra, vicepresident Turisme Garrotxa: A nivell econòmic, pot obrir un o dos hotels, alguna casa molt concreta, apartaments… però en general estan parats. Hi ha molts dubtes, hem fet una marató en 15 dies per adaptar-nos a la normativa però estem molt pendents dels espais comuns com queden regulats. Les cases rurals, els apartaments, els càmpings, han de saber com poden regular els espais comuns.

Xifra també ha reclamat ajudes complementàries a les empreses d’hostaleria i la restauració perquè puguin absorbir tots els treballadors afectats per Experdients de Regulació Temporal.

x