La Biblioteca Marià Vayreda d’Olot torna a oferir el servei de retorn i préstec de llibres

Gairebé amb comptagotes, els equipaments culturals de la comarca van obrint les seves portes. Avui és el torn de la Biblioteca Marià Vayreda d’Olot, que a partir d’aquest dimecres torna a oferir el servei de retorn i préstec.

Pel que fa als retorns, s’ha habilitat un taulell especial situat al costat de la plaça de l’Àngel. Els usuaris hauran de deixar-los a l’interior d’una caixa i així s’evita el contacte amb el personal de la biblioteca. Tots aquests llibres, quedaran tancats en aquesta caixa almenys durant 14 dies, per tal d’assegurar l’eliminació del virus abans de tornar-los a disposició d’altres usuaris.

Judit Badia, directora Biblioteca Marià Vayreda: El poden venir a retornar aquí a la sortida d’emergencia, per deixar els documents en caixes i els hem de tenir en quarentena uns 14 dies.

Els préstecs es faran al taulell principal de l’entrada de la biblioteca. Els usuaris hauran de demanar prèviament els documents que vulguin i es pot fer mitjançant el correu electrònic o bé trucant al telèfon de l’equipament. De fet, només es podrà accedir al vestíbul de la biblioteca i serà per fer el préstec.

Judit Badia, directora Biblioteca Marià Vayreda: Si hi ha algú que li interessa emportar-se coses a casa el que es pot fer és demanar cita prèvia. Se’ls donarà un dia i una hora i podran venir a recollir el que necessitin.

Tot i així, normalitat encara no acaba de fa acte de presencia en aquests espais. Anar a llegir el diari, fullejar una revista o cercar les novetats d’alguns autors, de moment, haurà d’esperar.

Judit Badia, directora Biblioteca Marià Vayreda: De moment és complicat perquè el que li agrada a la gent és poder venir, remenar…tampoc hem pogut tenir novetats perquè no hem pogut anar-les a comprar i per tant costarà arrancar. La veritat es que en teníem ganes i esperem que sí, que tornem una mica a la normalitat, de poder fer servir la biblioteca com l’havíem fet servir sempre, el que passa és que aquest procés probablement serà lent. 

x